Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 05-07-2014 13:44:16
Elektronica & TV

Afvoeren oude apparaten

@ron530,

.....de verhalen die de bezorger vertelde kwam er op neer dat geen enkel oud apparaat voor retour in aanmerking kwam. ......
onzin.
ze zijn het verplicht.
je hebt niet voor niets de verwijderingsbijdrage betaald.

elektrische apparaten bevatten vaak schadelijke stoffen, zoals zware metalen. door ze op de juiste manier af te danken, kunnen ze milieuvriendelijk verwerkt worden, en worden onderdelen gerecycled. ook vaatwassers kun je daarom het best apart inleveren.

er zijn diverse inleverpunten:

de winkel waar je een nieuw apparaat koopt: bij koop is de winkel verplicht je oude, soortgelijke apparaat in te nemen. deze zogeheten oud-voor-nieuw-regeling geldt alleen voor particulieren.
de gemeentelijke milieustraat. zelf brengen is altijd gratis. sommige gemeenten komen afgedankte apparaten zelfs bij inwoners thuis ophalen. check bij je gemeente hoe het geregeld is.

inleveren bij gemeente of winkel is gratis. je hebt hiervoor namelijk al betaald via de verwijderingsbijdrage.
(http://www.consumentenbond.nl/test/woning-huishouden/keuken/vaatwassers/extra-informatie/vaatwasser-afdanken/">bron)

met vr.gr.