Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 10-07-2014 03:26:32
Computers & Telefonie

Wifi ontvangst

Er wordt een heleboel door elkaar geroepen.

zal de opties even opsommen:

- kijken of er een beter kanaal in jou omgeving mogelijk is door bv met wifi analyzer door je huis te lopen.
- repeater plaatsen. dit doe je halverwegen de te overbruggen afstand. nadeel dit halveert je effectieve wifi snelheid.
- een 2e ap (access point). hiervoor zou je wel een kabel moeten trekken zodat die bedraad aan je netwerk verbonden kan worden. je zou hiervoor ook homeplugs kunnen gebruiken welke ook te krijgen zijn http://tweakers.net/categorie/791/powerline/producten/#filter:q1yqsexpdc6sslwymjqw0feqkmpmtvxnzfoyankkc1kt3tjzslklipwsqpwmzc3nqhrzyo6svbssbzaxw1tbcwa">met ingebouwde ap (beste oplossing).
- usb netwerkkaart, doorgaans zo'n mini usb dongeltje dat nauwelijks uitsteekt uit je usb poort. die antenne zit iig niet intern op een lompe plek. of dit ook echt een beter ontvangst geeft zul je moeten uitproberen. je zou er natuurlijk ook een met losse (al dan niet extra grote) antenne op aan kunnen sluiten (http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.tr0.trc0.h0.xwifi+usb&_nkw=wifi+usb&_sacat=0&_from=r40">voorbeeltjes, goedkoopste optie).