Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bo
boosje - 12-07-2014 04:06:28
Geldzaken & Recht

Wat te doen bij ongewenste verkoop n.a.w. gegevens?

[quote=karelstromph schreef op vrijdag 11 jul 2014, 17:32]daar kun je niets aan doen, behalve het gesprek "afkappen" - naw is niet van jezelf maar een publiek domein. gelukkig maar, omdat je vindbaar moet zijn voor anderen.

wat u zegt klopt niet. niets wordt zo goed bewaakt als naw-gegevens. vraag maar eens bij een gemeente naar het adres van iemand die u zoekt. dat krijgt u niet, zelfs als u een zeer geldige reden hebt waarom u een bepaald persoon zoekt. gelukkig (ook al heb ik er kort geleden last van gehad ivm een sterfgeval) bestaat er goede privacywetgeving die ervoor zorgt dat naw-gegevens goed beschermd zijn.

met ongewenste bellers ben ik snel klaar: ik heb nummerweergave op mijn telefoontoestel. daarmee doe ik het volgende:

1- nummers die 'onbekend' of 'afgeschermd' laten zien neem ik in het geheel niet op. callcenters bellen meestal vanaf geheime nummers. pech voor eventuele kennissen die geheime nummers hebben, die moeten maar een sms op mijn mobiel sturen of de voicemail inspreken.
2- als een nummer begint met een landnummer kijk ik eerst vanuit welk land er gebeld wordt. een landnummer begint met 00. als het een land is waar ik niemand ken dan neem ik niet op. de laatste tijd ben ik gebeld vanuit 0042, dat is tsjechië, slowakije of liechtenstein. 0040 is roemenië. als ik een nummer zie dat daarmee begint neem ik niet op, na 5x rinkelen is het voorbij.

krijg ik desondanks toch een ongewenst gesprek binnen, dan zeg ik meteen dat ik
a- niet geïnteresseerd ben
b- ze mijn nummer uit hun lijst moeten verwijderen
c- aangifte doe wegens huisvredebreuk als ze nog eens durven te bellen
daarna druk ik af.

dat van die nummergenerator is mij vroeger ook wel eens verteld, maar daar heb ik geen boodschap aan, gelukkig word ik niet erg vaak gebeld, maar elke keer is er één teveel.