Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cassandra_1
cassandra_1 - 05-09-2005 23:00:38
Garantie & Verzekeringen

Hondenverzekering

inderdaad harryp. ik heb altijd huisdieren gehad, van katten en honden tot geiten en paarden. op een enkel dier na (sommige ziekten kun je nu eenmaal niet voorkomen) zijn ze allemaal heel oud geworden. de meeste hebben nooit meer dan éénmaal per jaar de dierenarts gezien (voor de gebruikelijke controle en inentingen). omdat paarden zeer duur zijn in aanschaf heb ik die altijd wel verzekerd. paarden zijn nogal kwetsbaar omdat daarmee gereden wordt. ik heb tweemaal een geval gehad waarbij hoge kosten gemaakt moesten worden en in beide gevallen betaalde de verzekering niet. als reden gaf men op dat het paard ouder dan 12 jaar was, dus was het een "ouderdomsgebrek". en zulke dingen lees je uiteraard pas in de polisvoorwaarden als het te laat is. het paard was inmiddels 21 jaar, dus heb ik 9 jaar lang bijna 900 gulden per jaar betaald voor een verzekering die in feite geen enkele waarde meer had. de verzekering bood wel aan het paard van mij over te nemen en de slachtwaarde te vergoeden. en dan te bedenken dat een paard gemakkelijk 28 tot 30 jaar oud wordt! op dat moment heb ik ook de paarden uit de verzekering gehaald en reserveer ik maar een hoger bedrag om, als de tijd komt, een nieuw paard te kopen.


als je bij een betrouwbaar adres een hond koopt sluit je al een hoop risico uit. en nog belangrijker: zorg goed voor je hond en geef hem goed hondenvoer. dat is nog altijd de beste verzekering voor een gezond hondenleven.