Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

domantwoord
domantwoord - 16-07-2014 13:43:59
Geldzaken & Recht

Krijg steeds geld van bedrijven

[quote=zoekster schreef op woensdag 16 jul 2014, 12:27]dit zijn onverschuldigde betalingen aan u. die mag u niet houden, maar moet u op verzoek van degene die u deze onverschuldigde betaling heeft 'gegeven' worden teruggestuurd/gestort. u kunt wel zolang rente trekken.

u hoeft het niet uit eigen beweging terug te geven. het is wel zo dat zodra de bank een verzoek aan u doet de onverschuldigde terug te boeken, dat u verplicht bent dat te doen. doet u dat niet binnen 10 dagen na het verzoek van de bank, dan krijgt de 'gever' uw gegevens en kan dan een procedure tegen u beginnen om het bedrag terug te vorderen.

wat ik niet goed begrijp is dat wanneer ik per ongeluk iets stort op een verkeerd nummer en dat terug wil draaien de bank niet thuis geeft en het gewoon "pech gehad" is en het aan de "goedheid" van de ontvanger is of ik het nog ooit terug zie of niet.
tenminste dat is wat ik steeds lees in bank voorwaarden enz.
waarom zou ik dan wel geld wat niet voor mij is terug moeten betalen??