Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boppe1943
boppe1943 - 17-07-2014 09:21:30
Geldzaken & Recht

Krijg steeds geld van bedrijven

@tijger1:
quote van ts: " ik zit erover te denken om afhandelingskosten te vragen,want ik ben het helemaal zat. want ik moet heel veel tijd vrijmaken. en mag ik afhandelingskosten vragen. "

dat was de essentie van de vraag. volgens bw boek 6 art. 207 heeft xion dus inderdaad het recht op vergoeding van de kosten van het ontvangen en terugbetalen van het geld. als u dit onzin moet u uw ongenoegen uiten bij de wetgever (= de regering) en niet bij mij. de wet geeft niet aan wat een redelijk bedrag is. dat zal per geval verschillend zijn.

xion, uw bank kan u vast wel vertellen wat een redelijk bedrag is voor het ontvangen en terugbetalen van het geld en de tijd die u daarin steeds moet steken. en natuurlijk kunt u een nieuw rekeningnummer aanvragen. vragen staat vrij. maar het lijkt mij ook een gedoe om alle instanties die automatische incasso's doen in te lichten. daar komen mogelijk vergissingen van.