Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 29-07-2014 21:25:50
Huishouden & Energie

Airco

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 29 jul 2014, 21:08]@czar
dat is niet helemaal waar. door het vocht wat onttrokken wordt uit de kamer, voelt het koeler aan.


dat vocht onttrokken wordt is een prettige bijkomstigheid van een airco.
daarom wordt aangeraden de airco van je auto ook in de winter te gebruiken (niet om te koelen).
een airco is per definitie een warmte-pomp en als je vocht wilt onttrekken, dan moet je gewoon vochtvreters neerzetten. die helpen niet echt om de temperatuur naar beneden te krijgen.

de enige mogelijkheid om warmte te onttrekken zijn die bevochtigers. feitelijk werken die apparaten als een fan die door een natte doek blaast. daardoor verdampt het water uit die doek en wordt de verdampingswarmte aan de ruimte onttrokken. grote nadeel: het wordt wel erg vochtig in huis en veel meer dan 1-2 graden zal de temperatuur niet zakken.

ik zou aanraden: een goede vaste split-level-unit die ook nog eens super-goedkoop kan verwarmen (goedkoper dan aardgas!) op koele dagen. dat verwarmen wordt wel minder als het buiten flink gaat vriezen. ik ben van plan een airco aan te schaffen voornamelijk om te verwarmen (scop>5.0), dus ik heb het helemaal uitgevogeld.

woon je in een huurhuis, overleg dan met de wbv, want het is een verbetering. wil je een verplaatsbare unit, neem dan een mobiele split-level airco (die zijn er ook speciaal voor caravans) en laat de deur op een kier staan (desnoods afsluiten met een zwaar gordijn, of je fabriceert iets van hout).