Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 30-07-2014 12:12:49
Huishouden & Energie

Kelder vochtvrij maken

Als een kelder goed gegoten is ( beton met een chemische toevoeging en dik genoeg, in mijn geval 35 cm) is het er binnen kurkdroog.
bij mij heeft essent er twee gaten in geboord voor de stadsverwarming, en .. ondanks mijn dringend advies: beneden de grondwaterlijn na veel regen: dus.. forse regenbuien gehad, en die aansluiting lekt.
met dat spul van remmers e.e.a geprobeerd, doch.. moet vochtig blijven anders krimpt die drilflubbergelei en lekt het er weer langs. bovendien krijg je maar 5 jaar garantie. die betonnen kelder.. is over 500 jaar nog waterdicht. leuk negatief punt dus bij de verkoop van een huis: kans op lekkage en schimmel.
zie ook: http://www.vbr.nl/techniek/4-betonreparatie-methoden-en-betonreparatietechnieken/42-injecteren-van-beton-betoninjectie/de-injectievloeistoffen/
en essent resp, de opvolger en natuurlijk.... vinden het gezegend, nemen het ter kennisgeving aan en doen er geen spat aan: u gaat maar procederen !
zo'n elektrische vochtvreter ( laat condens in een reservoir neerslaan, dus een dure gast in elektriciteit) helpt als noodmaatregel, doch is natuurlijk geen goede oplossing.
zoals de belgische kelderbouwer zei: ollanders moet je dijken laten bouwen, kelders hebben ze enkel met hun mond verstand van ( als met zoveel dingen), vandaar lekkende metro-tunnels, viaductbakken in de snelweg enz