Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 31-07-2014 14:02:33
Huishouden & Energie

Airco

[quote=kaasbroodje schreef op donderdag 31 jul 2014, 13:34]als je het proces omkeert, en 1kw maakt en 7kw jat, dan zou dit massaal kunnen schelen op het wereldwijde energie verbruik, misschien helpt het zelfs tegen de versnelde opwarming.

nah 7 kwh ga je niet halen, de beste airco´s halen nu 5,5 kwh voor verwarmen.
dus 1 kwh aan stroom erin en dan 5,5 kwh aan warmte naar binnen.

feitelijk is een airco gewoon een warmtepomp die de warmte van de ene ruimte naar de andere pompt. veel systemen in de grond doen niet veel anders. die halen aardwarmte omhoog om het huis te verwarmen. gelukkig is het 1 meter diep onder de grond constant 7 graden boven nul en die warmte kun je goed gebruiken. airco´s krijgen het wel erg moeilijk met verwarmen als het buiten onder de -10 graden zakt. dan zijn ze zeker niet meer efficiënt.