Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

acjzr1
acjzr1 - 31-07-2014 19:52:57
Geldzaken & Recht

Eigen risico van huur bestelbusje volledig betalen

I.h.a. is bij de verhuur van auto's de huurauto krachtens de daartoe in het huurcontract opgenomen standaardvoorwaarden door het autoverhuurbedrijf verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid en tegen cascoschade, waarvan de desbetreffende premies, t.w. de wa-premie en de casco-premie, aan de huurder worden doorberekend.
indien en v.z.v. een in de afgesproken huurperiode ontstane schade niet op de verzekeraar dan wel een derde kan worden verhaald, wordt de huurder voor deze schade aansprakelijk gesteld.

dit laatste komt voor indien in de gesloten cascoverzekering een bepaald bedrag aan eigen risico is ingebouwd.

bron: wetten.overheid.nl

indien dus de schade hoger is dan het eigen risico, dan bent u verplicht het eigen risico volledig te betalen. is de schade echter lager dan het eigen risico, dan kan men u enkel verplichten tot het vergoeden van het schadebedrag. is dus de schade €600,00 en het eigen risico €950,00, dan hoeft u niet meer dan €600,00 te betalen.