Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 31-07-2014 23:12:28
Huishouden & Energie

Airco

Over de honeywell.

je moet water in een tank doen en hij moet voor een open raam of deur staan. dan kun je al nagaan dat het geen airconditioning is. dat staat ook in de handleiding.

verder:

the maximum cooling effect is felt when a person is in the flow of air coming out of the evaporative air cooler.

beschrijving op bol.com

warme lucht komt het apparaat binnen door een koolstoffilter dat helpt stof en geurtjes te verminderen. daarna stroomt de lucht door het honingraat koelmembraam.
water wordt uit de tank gepompt en over het koelmembraam gegoten, het membraam absorbeert dan de warmte uit de lucht die daardoor afkoelt en bevochtigd wordt. de koele lucht wordt dan uit het apparaat geblazen met behulp van een ventilator.
dit compressor loze systeem koelt natuurlijk, efficiënt en goedkoop.
wat is het geheim van zeer efficiente, natuurlijke warmte opname?
het honingraat koelmembraam heeft geoptimaliseerde hoeken om ervoor te zorgen dat snel stromende lucht zonder noemenswaardige weerstand kan doorstromen. het vergroot ook het oppervlak beschikbaar voor warmte overdracht.
de koelefficiëntie van het honingraat koelmembraam is hoger dan van elk ander type koelmembraam.

een review op bol.com vat het wel samen:

na het lezen van er reviews dacht ik eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor de hitte op mijn kleine kamertje. niet dus. het apparaat doet net zoveel als een normale ventilator, behalve dat het ondanks de open deur en raam nog eens stervend benauwd wordt door het water dat erin zit.

maar er zin ook mensen die het koele briesje dat er dan zeker vanaf komt kunnen waarderen.