Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 07-08-2014 15:20:29
Auto & Vervoer

Auto

Als de olie er zgn. via de uitlaat uitgaat dan had u een grote dikke vette rookpluim uit de uitlaat moeten zien komen en dat zou dan echt niet het probleem zijn van te dunne olie,
ik veronderstel, maar weet dat dus niet zeker, als er geen rookpluim uit de uitlaat komt/kwam, dat de garage te weinig olie heeft gebruikt bij het verversen en er gelijk na het verversen al sprake was van een te laag oliepeil.
mogelijk heeft de garage een foutje gemaakt en de olie gevuld zonder rekening te houden met het oliefilter. voor het (bij)vullen van de olie worden twee hoeveelheden aangegeven, met en zonder oliefilter.
als de auto geen duidelijke aanwijzingen geeft van een defect of storing, dan de olie tot het juiste oliepeil bijvullen en gewoon gaan rijden en de olie regelmatig peilen.
oliepijlen doe je als de motor enige tijd niet heeft gedraaid en de auto op een vlakke horizontale ondergrond staat.

succes.