Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lekkerisdat
lekkerisdat - 09-08-2014 19:52:03
Computers & Telefonie

Goedkoop internet studentenkamer?

[quote=gompy2 schreef op vrijdag 8 aug 2014, 19:08]wáár en hoe meet jij dan?
en heb je verder nog wat onderzocht of het wel zo is wat je beweerd?
quote:

wifispots van ziggo heeft de volgende specificaties:

maximale snelheid per wifispot: 10 mbit/s

maximale snelheid per gebruiker: 5 mbit/s
klopt helemaal, bemerkte op de tablet dat het downloaden wat vlotter ging, ging dus ook maar eens spieken naar de snelheden. zag toen ook dat ze 'n verhoging doorgevoerd hebben van 3 naar 5 mbit (ergens anders op ziggo.nl staan nog de oude snelheden).

op de laptop paar dagen terug ging hij naar de 9 mbit, bij speedtest.net. niet enkel daar, ook het downloaden van torrents ging stuk vlotter.
en waar vertel ik niet, aangezien niemand hoeft te weten waar mijn huis staat :-). en heb het dus degelijk onderzocht of het klopt, theorie en praktijk komen inderdaad niet overheen (dat lijkt dan logischerwijs ongeloofwaardig).

en inderdaad bij 5 mbit ben je voor 'n dvd9 iets langer kwijt, veel films zijn 6,5 tot 8 gb. https://nzbindex.com/search/?q=jiskasepersagthebisdom&age=&max=25&minage=&sort=agedesc&minsize=&maxsize=&dq=&poster=&nfo=&hidespam=0&hidespam=1&more=0">voorbeeldje (geheel willekeurig) zonder pars 7,5 gb, dat zou dan inderdaad 3 uur en 30 minuutjes zijn :-). an sich is dat best te doen, helemaal tegenover 'vroeger' met 24 uurtjes..
bij 9 mbit overigens wel net onder de 2 uur.

mocht ik de laptop weer 'n slinger geven en hij gaat weer over de 5 mbit heen, zal ik er eventjes 'n screenshot van maken.
overigens voor de extra duidelijkheid, ik vergis mij niet tussen eigen wifi-(router) (die ik vrijwel nooit gebruik, die is tot max. 15 mbit) en de hotspot (van de buren).