Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 09-08-2014 22:13:40
Huishouden & Energie

Aardlek

Czar,
die filmfabel heb ik mij ook altijd over verbaast. vraag me nog steeds wie die fabel bedacht heeft.

16a voelt inderdaad niet prettig, maar hoeft niet dodelijk te zijn. anders zou de netspanning in nederland ook geen 230v en 16a zijn, maar lager. sterker nog: een particulier kan zelfs zonder problemen krachtstroom krijgen (bijvoorbeeld voor de keuken).

leg mij echter nog steeds maar eens uit waarom wandcontactdozen in een badkamer voorzien dienen te zijn van een randaarde, terwijl de apparaten die je daar gebruikt niet geaard zijn. terwijl toch best wel wat metaal in zit. zelfde trouwens ook voor de tuin en tuingereedschap. lijkt mij dus enigszins overbodig als het toch niet werkt. een wasmachine in de badkamer is sowieso al niet aan te raden vanwege het letterlijk wegroesten van je machine. daarnaast hebben velen rubberen dempers onder de wasmachine staan, waardoor er geen contact is met de vloer.

ik vraag me trouwens af wat voor vingers jij hebt. de mijne passen niet in wandcontactdoos om een stopcontact te veroorzaken.

de installatie die ik heb voldoet overigens nog prima. 12 groepen en daarnaast nog een 3-fasengroep. in mijn vorige woning heb ik ook wel automatische zekeringen gehad, maar vond het ondingen. om de haverklap sloegen ze uit als gevolg van piekspanningen. gewone stoppen er in gedraaid en geen problemen meer. en nee, er lekte nergens stroom. en die gewone stoppen zijn nog volop en gewoon verkrijgbaar. niet duur en nog een prima oplossing.