Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pavoordf
pavoordf - 10-08-2014 11:21:59
Huishouden & Energie

Aardlek

[quote=ron530 schreef op zondag 10 aug 2014, 10:13]de werking van een aardlekschakelaar is gebaseerd op potentiaal verschil, tussen de fase en de nul staat in een normale situatie 230 volt met een constante stroom, als er een sluiting of contact met aarde wordt gemaakt en in het ergste geval het aanraken van een een blote elektriciteitsdraad ontstaat er een potentiaal verschil in stroom en voltage is dat verschil meer dan 30 milliampère dan schakelt de aardlek af.

bijna goed. een aardlekschakelaar meet het verschil in stroom tussen de nul en de fasedraad. normaal gesproken zijn die aan elkaar gelijk. wanneer er om wat voor rede een stroom naar aarde loopt, dan is de stroom op fase en nuldraad niet meer gelijk. is het verschil groter dan 30 ma (35 ma was dacht ik de dodelijke grens) dan schakelt de aardlekschakelaar de spanning af. voor verdere uitleg van de werking zie http://nl.wikipedia.org/wiki/aardlekschakelaar#werking">aardlekschakelaar