Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 10-08-2014 15:23:39
Computers & Telefonie

Goedkoop internet studentenkamer?

[quote=lekkerisdat schreef op zondag 10 aug 2014, 15:11]- jouw snelheid bedoel je ook met de spots van ziggo of adsl?


nee, ik woon ergens achteraf over de grens.
het is gewoon adsl, ik betaal voor 16 mbps, maar om technische redenen (afstand tot de centrale) is dat teruggeschroefd naar 3 mbps. staat overigens keurig in het contract en ik kan na 5 jaar melden dat ik zelden uitval heb en altijd strak 3 mbps haal.

[quote=lekkerisdat schreef op zondag 10 aug 2014, 15:11]dagelijkse ip-wisseling zou ik dan wel weer willen iets met alu-hoedjes :-), nu reset ik hem maar ongeveer maandelijks.

de ip-wisseling is inderdaad als beveiliging, maar wel opgedrongen door de provider.
helaas heeft mijn router tot 3 minuten nodig om die wisseling door te hebben (ik kan niet lager dan 3 minuten instellen) en dan zit je dus max. 3 minuten zonder internet. erg vervelend als je net een film aan het kijken was.

resetten heeft bij dhcp normaal gesproken weinig zin, je krijgt gewoon weer hetzelfde ip-adres toegewezen. is wel afhankelijk van de inrichting van het netwerk door je provider.
bijna iedereen heeft in nld een (bijna) vast ip-adres. dat is heel handig, ook voor de aluhoedjes.