Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pavoordf
pavoordf - 12-08-2014 12:33:42
Huishouden & Energie

Aardlek

[quote=pieterwolters schreef op maandag 11 aug 2014, 18:12][quote=ron530 schreef op maandag 11 aug 2014, 16:04] dat ons elektriciteitsnet geen gelijkspanning heeft is simpel onze huidige apparatuur is er niet voor ingericht want die is gebaseerd op wisselspanning.

onzin. wisselspanning wordt gebruikt omdat dat veel makkelijker is te transporteren. bij de centrale begin je met hoogspanning, wat als voordeel heeft dat er een lagere stroom loopt waardoor de verliezen kleiner zijn (wet van ohm). kom je verder in het netwerk, dan kan je "simpel" via transformatoren de spanning verlagen naar veiligere waardes. probeer dat maar een efficiënt met gelijkspanning te doen.