Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 13-08-2014 09:53:18
Huishouden & Energie

Werkt de slimme meter echt goed?

@zwaardvis, je schrijft: "maar binnen 5 jaar moet iedereen over naar een slimme digitale meter".
deze stelling wordt graag gezien door de energieboeren. er staat als je even doorklikt in de materie, dat je niet verplicht bent om de slimme meter te accepteren. je mag hem gewoon weigeren. en dat zal ik doen ook als ze mij post sturen of voor de deur staan.

een kort onderzoekje bij de energieverkoper en enexis in mijn geval leert mij dat deze "zogenaamde" slimme meter alleen en uitsluitend voordelen biedt voor de energieleverlancier en enexis. en geen enkel wezenlijk voordeel voor de consument. maar dit alles terzijde.

wat de vraag betreft: schakel eens één uur alle stroomverbruikers uit en kijk of er dan wel of niet energie verbruikt wordt. neem eens een week lang elke dag op een vaste tijd de meterstanden op en kijk eens of daar pieken in zitten.