Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 13-08-2014 11:20:25
Huishouden & Energie

Werkt de slimme meter echt goed?

Meters, ook die van gas, elektriciteit, water en warmte, worden allemaal geijkt. dat gebeurt doro ambtenaren, die nog erger zijn als de gewone, want deze club is nog minder flexibel als de st gotthard pas ( er komen zelfs geen aardbevingen daar voor ) : god maakt misschien fouten, doch het ijkwezen nooit.
zelf de warmtemeter van essent altijd gewantrouwd. gisteren de uitslag van een meter, die een tijd daarnaast heeft gehangen: tot op de o,o1 gj ( oftewel euro 0,03) nauwkeurig.

ik zou dus eerst eens gaan kijken over welke periode de rekening gaat; onzin natuurlijk als de ene rekening over 6 wintermaanden gaat en de ander over 6 zomermaanden, of zelfs de ene 12 mnd en de ander 18 mnd.

die slimme meter heeft vlg mij een veel groter nadeel: als die op afstand via internet uitgelezen kan worden, is het een kwestie van tijd, en criminelen kunnen dat ook. waar is de afgelopen 9 dagen geen water en stroom verbruikt, ofwel: waar is men op vakantie ? daar dus even langsgaan. hetzelfde als een briefje op de deur: "wij zijn op vakantie".
en daar heb ik nog geen oplossing op gezien.

ik vul de verbruikscijfers wel in via internet. geloven ze me niet: komen ze maar kijken. en wil ik mijn verbruik weten: regelmatig bijhouden in een spreadsheet. heb ik af 2004. leuk om de verschillende jaren te zien.