Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 13-08-2014 15:04:32
Huishouden & Energie

Werkt de slimme meter echt goed?

[quote=zoekster schreef op woensdag 13 aug 2014, 09:28]ik heb de slimme meter geweigerd, bij vervanging een gewone digitale aangevraagd. dat had nog heel wat voeten in aarde. heb er ook geen vertrouwen in. het vreemde was, de monteurs gaven me groot gelijk.zoekster kun je ook aangeven welke strubbelingen je ondervond toen je die slimme meter weigerde?

ik heb ook bericht gehad (eneco) dat in de toekomst er slimme meters geplaatst zullen worden, maar ik ben dat helemaal niet van plan. de woning waar ik woon is 10 jaar oud, dus van een oude versleten meter is ook geen sprake.
en als ik het zo lees naar wat ik opgezocht is men ook helemaal niet verplicht om een slimme meter te accepteren.

quote van stedin mijn netbeheerder:

vraag

is de slimme meter verplicht?
antwoord

u bent niet verplicht uw meterstanden op afstand uit te laten lezen. hebt u hier bezwaar tegen, dan kunnen wij deze functie voor u uitzetten. uw slimme meter functioneert dan als een traditionele meter. wanneer u de slimme meter echt niet wilt, kunt u hem weigeren. u houdt dan uw oude meter. deze traditionele meter is niet geschikt voor nieuwe diensten en toepassingen die u helpen uw energieverbruik omlaag te brengen. bovendien moet u dan zelf uw meterstanden aan ons blijven doorgeven.