Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 13-08-2014 15:58:32
Huishouden & Energie

Werkt de slimme meter echt goed?

@gompy2.

ik kreeg een brief van liander dat ze de leidingen en de meters gingen vervangen. nergens te lezen dat het om slimme meters ging, maar ik was meteen op mijn hoede. na een week kwam het bedrijf dat ze plaatste langs met twee mannen. ik vroeg: gaat dit om slimme meters? nee, dit ging om gewone digitale meters. not to worry!
enfin, na een paar maanden kreeg ik bericht dat het over 2 weken ging gebeuren. ik bellen: gaat dit om slimme meters? ja, het ging inderdaad om slimme meters!
ik meteen bij liander een document ingevuld online, dat ik absoluut geen slimme meter wilde. ook nog een klacht ingediend over de foute/onvolledige informatie.

toch nog op mijn hoede bel ik een paar dagen voor het plaatsen naar het plaatsingsbedrijf of ik echt geen slimme meter kreeg? iedereen kreeg een slimme meter en die kon ik gewoon uitzetten hoor! grrrr. ik wil gewoon geen slimme meter ook geen slimme meter die je uit kan zetten (dat houdt op den duur toch geen stand).
dus weer flink wat heen en weer bellen naar liander en dan weer naar het bedrijf en uiteindelijk was het rond. madame zoekster kreeg een gewone digitale meter. er kwam ook nog een extra aantekening en ik kreeg het telefoonnummer van de vrouw van liander die er over ging, mocht er toch nog wat mis gaan.

totdat de monteurs bij me aanbelden ben ik er niet gerust op geweest, maar ik heb uiteindelijk een gewone digitale meter gekregen. als enige in de buurt. de rest had niet eens door dat er een keuze was.

overigens schijnt stedin niet aan gewone digitale meters te doen. ze keuren jouw meter gewoon af en dan wordt je voor een voldongen feit gesteld.