Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 18-08-2014 00:16:05
Geldzaken & Recht

A2 codering

achterstandcodering
loop je een achterstand op bij het afbetalen van een lening en voldoe je niet aan je verplichtingen ondanks herhaalde verzoeken tot betaling, dan is de kans groot dat je een achterstandscodering krijgt bij het bkr. deze codering blijft tot vijf jaar na het aflossen van de betreffende lening staan.
de meeste hypotheekverstrekkers zullen je geen hypotheek verstrekken, zolang deze codering nog staat.

plausibele verklaring
binnen de termijn van vijf jaar dat de codering blijft staan, is het dus heel moeilijk om een hypotheek te krijgen. toch zijn er soms wel mogelijkheden. zo stelt de stichting waarborgfonds eigen woningen die de nationale hypotheekgarantie (nhg) afgeeft, dat bij bepaalde a-coderingen wel tot financiering kan worden overgegaan.
je kunt ook altijd proberen om een schriftelijke plausibele verklaring op te stellen. als je een aannemelijke oorzaak kunt aandragen en je kunt aantonen dat de kans op herhaling zeer klein is, dan is de kans aanwezig dat een aantal hypotheekverstrekkers toch bereid is om je een hypotheek te verstrekken.

http://www.hypotheekrente.nl/pagina/57/ik_sta_bij_het_bkr_geregistreerd._kan_ik_toch_een_hypotheek_afsluiten.html">bron

zoals ik het begrijp blijft de codering a nog 5 jaar staan nadat het bedrag is afbetaald. het lijkt mij echter dat je dan een codering a1 zou moeten krijgen. de h codering krijg je als je binnen de contractsduur toch nog aflost. misschien zou je dat nog eens kunnen navragen bij bkr hoe het precies werkt met de coderingen.
klik https://www.bkr.nl/contact/">hier

mochten je gegevens niet blijken te kloppen en het lukt niet dit zelf op te lossen via vesting finance of bkr, dan kun je naar een geschillencommissie. let op, dat moet binnen 2 maanden nadat je verzoek is afgewezen.

lees klik https://www.bkr.nl/wat-betekent-bkr-voor-mij/foute-gegevens-wat-nu/">hier alle voorwaarden om een klacht bij de geschillencommissie in te dienen.