Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 18-08-2014 10:28:33
Geldzaken & Recht

A2 codering

Ik heb ook even wat onderzoek op het internet gedaan. dit vond ik op het radarforum.

reactie1
in feite staat er dus bij de bkr dat de schuld nog niet is voldaan. als de schuld wel voldaan is wordt het een h-codering.

reactie 2

dit klopt helaas niet. de h-codering wordt vermeld op het moment waarop de achterstand is ingelopen. wanneer de schuld volledig is voldaan wordt dit niet aangetekend met een h-codering, maar met de datum waarop de laatste termijn is voldaan.

https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?t=100840">bron

ik vrees dat er een verschil is tussen achterstand inlopen (tijdens de contractduur) en tussen uiteindelijk de schuld afbetalen.

code a2 duidt erop dat er al heel wat gaande was voordat de kredietbank de schuld overnam.

maar mocht het toch zo zijn dat je wel naar code h mag gaan, dan kun je natuurlijk altijd naar de geschillencommissie. ik vrees alleen dat je deadline op die manier niet meer wordt gehaald.

de uitleg op de bkr site is ook niet erg verhelderend.

zou je het ondertussen niet met die schriftelijke plausibele verklaring kunnen proberen, waar ik in mijn eerdere post over heb geschreven?