Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

do
dolphy - 25-08-2014 14:03:21
Computers & Telefonie

Telefoon in gesprek

Waar is mijn andere reactie gebleven? en die andere reacties? het is toch al zo'n vreselijk iets dat de ouderen aan alle kanten worden gepakt, zowel in de zorg als met inkomen. hierdoor gaan de grootste en meest gruwelijke ongelukken gebeuren.

van de nos (omdat je hier niet kunt weken met een link).
------------------------------------------

ruim 10.000 mensen wachten op een plek in een verzorgingshuis of verpleeghuis. bijna de helft van hen wacht langer dan een jaar, blijkt uit onderzoek van nieuwsuur.

veel zorginstellingen spreken van een maatschappelijk probleem. het ministerie van volksgezondheid stelde in mei nog dat slechts 65 mensen een probleem hebben en te lang wachten.

voor een plek in een verzorgingshuis of verpleeghuis is een geldige indicatie van het centrum indicatiestelling zorg (ciz) nodig. met zo'n indicatie heeft iemand recht op een plek in een instelling. desondanks staan op dit moment 10.333 mensen op een wachtlijst.

wenswachtenden

deze mensen staan op die lijst als 'wenswachtenden'. volgens de definitie wachten deze mensen op eigen verzoek: ze willen alleen naar een specifieke instelling. het ministerie van volksgezondheid stelt dat mensen kunnen aangeven dat ze niet meer willen wachten en eventueel elders een plek willen accepteren. de overheid houdt alleen de 'actief wachtenden' in de gaten. dat zijn mensen die wachten buiten hun wil.

uit onderzoek van nieuwsuur blijkt dat mensen vaak niet weten in welke categorie ze zijn geplaatst. dat wordt cliënten en mantelverzorgers niet actief gemeld. bovendien worden aanvragers bijna automatisch als wenswachtend aangemerkt, omdat bij het aanvragen van een indicatie om een instelling van voorkeur wordt gevraagd. ook hanteren zorgkantoren, die de langdurige zorg organiseren, vaak een streng criterium voor de categorie actief wachtend: alleen crisisgevallen komen hiervoor in aanmerking.
---------------------------------------------------------

toch niet vreemd dat de aanvragen van een euthanasie verklaring toenemen. net zoals de niet-reanimerenpenning . logisch. de ouderen die geen enkele familie hebben willen en kunnen niet op deze manier verder.

pvda, doe net zoals die franse premier die zijn ontslag heeft aangevraagd. dit alles past niet bij een sociale partij. vreselijk, dit alles.