Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

doetinchem
doetinchem - 29-08-2014 12:25:17
Voeding & Gezondheid

Boter voor op brood

Beste holy53,

bedankt voor je antwoord.

uiteraard heb ik informatie van de cardioloog gehad en van een diëtiste. mijn vraag van hieronder ging er om of het klopt wat iemand beweerde dat het een product (roomboter met plantaardige olie) ook te gebruiken is voor hartpatiënten. je schrijft zo weinig mogelijk verzadigd vet gebruiken. nu dan is het tweede product met 37 gram verzadigd vet per 100 gram niet geschikt voor hartpatiënten. er wordt al gauw gedacht dat als er plantaardige olie in zit het wel goed is. in dit geval is de combinatie roomboter en plantaardige olie dus niet aan te bevelen.

in een light boter product voor op brood zit per 100 gram 35 gram vet waarvan 8,5 gram verzadigde vetzuren zijn.
in een ander product (roomboter met plantaardige olie) zijn die getallen resp. 80 en 37 gram.
is het mogelijk om als hartpatiënt (wil zo mager mogelijk eten) beide producten te gebruiken?