Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 30-08-2014 07:36:16
Voeding & Gezondheid

Boter voor op brood

Boter bevat verzadigde vetzuren die minder gezond zijn dan onverzadigde vetzuren.
margarine/halvarine wordt uit olie gemaakt. olie bevat weliswaar onverzadigde vetzuren maar die worden chemisch verzadigd. dit omdat bij kamertemperatuur onverzadigde vetten vloeibaar blijven en verzadigde vetten vast worden.

dus eigenlijk eet je met margarine ook verzadigde vetten, die dan transvetten worden genoemd.

margarine en halvarine bevatten transvetten die aangetoond slechter zijn voor hart en bloedvaten dan gewone natuurlijke verzadigde vetten die in boter voorkomen.

ik denk dat het lood om oud ijzer is of u boter of margarine eet. afhankelijk van de aard van uw klachten zou u aan de huisarts of dietist kunnen vragen hoeveel
boter en wat voor soort (toegevoegd zout of niet, zonder zout lijkt me altijd beter omdat er al zoveel zout in het eten zit).

als u elke dag een paar boterhammen dun besmeerd met boter eet zal dat u
de kop niet kosten, wel veel blijven bewegen, wandelen, fietsen, zwemmen, niet te intensief maar wel langdurig. maar ook dat moet u toch met uw huisarts bespreken, want ik weet niet wat u met uw gezondheid aan activiteit aankunt.