Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 04-09-2014 21:06:49
Geldzaken & Recht

Contactloos betalen

[quote=zoekster schreef op donderdag 4 sep 2014, 18:34]het is mij overigens niet duidelijk of ing er een registratiesysteem op na houdt met behulp van die rfid-chip. niet bijzonder waarschijnlijk.. dan heb je echt wel zeer sterke antenne's nodig in je terminals (of waar dan ook).. de gebruikelijke "sterke" terminals/readers hebben een range van maximaal 23 mm ofzo.. nu kun je met redelijk verkrijgbare middelen daar nog wel een millimeter of 12 bovenop doen, maar dan gaan de prijzen wel exponentieel omhoog.. dan is gewoon je bluetooth of je wifi radio tracken (die het gros van de mensen ook al wel bijna standaard aan heeft staan) toch wel een stuk more cost-effective, en zowiezo efficienter..

nfc werkt gewoon niet lekker op grotere afstanden.. dan worden de kosten, de snelheid, de richtgevoeligheid, de interferentie met andere nfc chips (want die zitten echt in veel meer dingen dan je zou denken). een radio signaal is niet zo heel erg makkelijk exact te richten, en op deze korte afstanden (de "chip" haalt zn energie uit het signaal zelf, en dat gaat kwadratisch met de afstand naar beneden) is het allemaal redelijk lastig.. zeker als je 8 pasjes hebt die op hetzelfde reageren..


vorlopig zijn er meer dingen om je zorgen over te maken (over dat het os standaard je bluetooth aanzet, over dat je wifi aanzet met niet elke keer een random address, over fingerprinting van je machine als je verbinding maakt, over mensen die b.v. een wifi accesspoint gebruiken maar dan niet via een tunnel (naar een beveiligede locatie), zonder (via certificaten) of het accesspoint wat zich "wifi in de trein" noemt dan ook echt niet, en niet toevallig iets wat ik in mijn tas heb zitten.. enz enz..

maar goed - geloof niet dat dit veel te maken heeft met de vraag van the op, ik dwaal weer eens af.. let's call it a day *grin*