Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ke
kerstdag - 09-09-2014 15:03:16
Huishouden & Energie

Nefit easy kamerthermostaat

[quote=energieverbruik schreef op zondag 7 sep 2014, 21:08]ik denk dat u de gebruiksaanwijzing van de thermostaat nog niet helemaal heeft gelezen en het is voor de gemiddelde gebruiker toch best wat minder easy
de fout is vermoed ik dat u in de stand "programma" de nachttemperatuur (t1) heeft verhoogd en ingesteld dagtemperatuur wat dan betekend dat er overdag geen warmwater is. nefit heeft in het standaardfabrieksprogramma de warmwaterbereiding gekoppeld aan de dagtemperaturen (t2,t3,t4)

tja. ik kom zelf uit de installatie en heb vele jaren cv ketels gerepareerd. die zit ook het instellen,afstellen en repareren van de thermostaat bij.
natuurlijk heb ik de gebruiksaanwijzing gelezen en als er iets niet goed gaat, dan lees je deze nog eens door.
van t codes gebruikt men helemaal niet in deze thermostaat.
er is dus ook niets aan bij te schaven.

met deze thermostaat zijn we terug in de jaren 80. toen hadden we eerst de pompschakelaar en wie slim was? zette de c.v. helemaal uit gedurende zomermaanden.

awb had een schakelaar achter de honnywell om ww aan of uit te zetten. dit om energie te besparen. zelfs de laatste generatie thermostaten bezitten deze eigenschappen en nu?
nefit gooit dit alles naast zich neer en maakt een thermostaat waarmee je het warm water niet kunt uitschakelen.
belachelijk want zo komt deze thermostaat je duur te staan.