Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 13-09-2014 11:17:41
Auto & Vervoer

Vrij reizen bij ns niet vooraf betalen, maar alleen bij gebruik.

Elk bedrijf kijkt naar de cijfertjes. en naar hoe ze meer kunnen verdienen. dus ook de ns.
u koopt het recht om gebruik te maken van "vrije reisdagen", vergelijk het met het kopen van een kaartje voor de bioscoop/theater. u kunt naar de voorstelling gaan, u heeft het recht. maar als u niet gaat (om welke reden dan ook) dan kunt u niet uw geld terug vragen. u hàd kunnen gaan. u heeft er bewust voor gekozen om niet te gaan. net als een cadeaubon, u kàn en mag die vóór de uiterste datum van geldigheid besteden. doet u dat niet, dat geeft u de waarde aan de verkopende partij. daar kiest u voor.

zonde, vooral met minimuminkomen!

inderdaad, maar als u een minimum inkomen heeft, moet u juist (wat u al doet kennelijk) op uw inkomsten en uitgaven letten. dus geen dingen kopen, bestellen die u niet kunt gaan gebruiken. het is de ns niet kwalijk te nemen dat u, al is het door omstandigheden, niet heeft kunnen reizen.