Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 13-09-2014 18:19:11
Huishouden & Energie

Na klacht over schade artikel niet retour krijgen

Ts heeft een bedrijf in de arm genomen. dat bedrijf heeft in de uitvoering van een opdracht schade toegebracht aan het artikel van de klant en moet derhalve 100% van de schade vergoeden (art. 6:74 bw). het eigendomsrecht gaat niet op een ander over door het vergoeden van schade.

=mahadma schreef op zaterdag 13 sep 2014, 17:55: waar haal je deze onzin vandaan?
ik verneem van jou graag het wetsartikel dat hoort bij de stelling dat het eigendom overgaat door vergoeding van 100% van de schade. die kun je mij niet geven, want deze bestaat niet.

=dennis79: er is sprake van schade. de schade is toegebracht door de kapperszaak. de schade is begroot. de kapperszaak dient die schade te vergoeden aan de eigenaar van het beschadigde. er is geen sprake overdracht van eigendom door (ver)koop, noch gaat het eigendom op een andere manier over op de schuldenaar.

http://rechtenforum.nl/forum/thread/p/203944/#203944">rechtenforum.nl eigendom roerende zaak over na schadevergoeding?

=mahadma schreef op zaterdag 13 sep 2014, 17:55: kijk en lees de bovenstaande antwoorden van meerdere deskundigen.
deze "deskundige" geven enkel hun ongefundeerde meningen. geen de berichten gaat vergezeld met een juridische onderbouwing. ze zitten er ook allemaal naast.