Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 13-09-2014 20:12:31
Huishouden & Energie

Na klacht over schade artikel niet retour krijgen

[quote=mahadma schreef op zaterdag 13 sep 2014, 18:22]@alfatrion, dus tenormin, ron 530, digloma, edrick3, alpharomeo164 en hutch hebben allemaal ongelijk? ............... ik weer eens uit.
nee, alle mensen op rechtforum.nl hebben ongelijk, nu goed?
als ik moet kiezen tussen een groep mensen zonder meester titel en groep met dan kies ik voor de groep met. wat klopt en wat niet klopt hangt niet af van wat de meerderheid (op het kassa forum) vindt, maar hangt af van hoe het een en ander wettelijk geregeld is. dus als ik moet kiezen tussen een juridisch onderbouwde uitleg en de mening van een groep mensen, dan geef ik de voorkeur aan de mening van de juridisch onderbouwde uitleg.

[quote=wikipedia]argumentum ad populum of consensus gentium wordt ook wel de populistische drogreden genoemd. het is een redenatie waarbij een beroep wordt gedaan op de mening van de meerderheid (of veel mensen, populariteit) om te bewijzen dat een stelling waar is. de ad populum kan gezien worden als een vorm van het beroep op autoriteit en is dan vaak een drogreden.

[quote=artikel 7:960 bw]de verzekerde zal krachtens de verzekering geen vergoeding ontvangen waardoor hij in een duidelijk voordeliger positie zou geraken. (...)

dit artikel is niet van toepassing omdat ts niet de verzekerde is. daarnaast regelt dit artikel niet de overdracht van eigendommen.

[quote=artikel 6:74 lid 1 bw]iedere tekortkoming in de nakoming van een verbintenis verplicht de schuldenaar de schade die de schuldeiser daardoor lijdt te vergoeden, tenzij de tekortkoming de schuldenaar niet kan worden toegerekend.

mogelijk is het bedrijf de verzekerde, maar ze kunnen het ook uit eigen zak betalen. naar vaste rechtspraak moet schade vastgesteld worden door de hypothetische situatie, waarin de hoes goed was gebleven, vergelijken worden met de feitelijke situatie, waarin dit niet is gebeurt. ts wordt er dan ook niet beter op als deze een volledige schadevergoeding ontvangt.

100% schadevergoeding = waarde(hypothetische situatie) - waarde(feitelijke situatie).

als de hoes in de feitelijke situatie niets meer waard is dan moet 100% van de waarde zoals deze zou zijn geweest in de hypothetische situatie worden uitbetaald. en daarmee verkrijgt het bedrijf niet het eigendom over de hoes.