Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 15-09-2014 11:10:32
Huishouden & Energie

Na klacht over schade artikel niet retour krijgen

[quote=tijger1 schreef op maandag 15 sep 2014, 09:40]dus als het beschadigde goed helemaal vervangen wordt door een nieuw goed, of de geldswaarde, heeft de schadelijdende geen recht meer op het beschadigde goed. indemniteitsbeginsel.

dat gaat over schadeverzekeringen en staat helemaal niet zo in de wet zoals jij het voorspiegelt. indemniteitsbeginsel: art 7:960 bw

de verzekerde zal krachtens de verzekering geen vergoeding ontvangen waardoor hij in een duidelijk voordeliger positie zou geraken. de vorige zin mist toepassing bij voorafgaande taxatie van de waarde van een zaak tot stand gekomen krachtens een aan een deskundige opgedragen beslissing of krachtens een beslissing van partijen overeenkomstig het advies van een deskundige.

zie jij ergens staan dat het eigendom overgaat naar de verzekering?
ik niet!
dat kan natuurlijk ook helemaal niet, want de verzekerde is geen eigenaar in dit geval.
er is trouwens flink wat jurisprudentie te vinden over deze wet.

een taxatie door een deskundige is onaantastbaar volgens jurisprudentie van de hoge raad (arrest assuradeuren/csf, nj 1992, 245). voor overige zaken, waaronder roerende zaken, geldt dat ze worden vergoed naar hun vervangingswaarde (art. 7:956 bw). dit komt niet overeen met de nieuwwaarde, omdat het gaat om naar ouderdom, kwaliteit etc. vergelijkbare zaken (art. 7:956 bw).

weer lees ik nergens dat het eigendom over gaat.