Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 15-09-2014 14:36:01
Huishouden & Energie

Na klacht over schade artikel niet retour krijgen

[quote=tijger1 schreef op zondag 14 sep 2014, 12:23]de ts zou, als de hoes teruggeven wordt er wel economisch beter van worden, want met zo'n hoes is nog heel wat te doen.

de dagwaarde moeten we zo objectief mogelijk vaststellen. relevant daarvoor is wat ts voor de hoes op de vrije mark zou kunnen krijgen.

[quote=zoekster schreef op zondag 14 sep 2014, 19:30]je kunt natuurlijk beargumenteren dat de stomerij de overeenkomst met de verzekering heeft, dus dat de schadehebbende als derde daar buiten staat. maar de stomerij zit klem. die moet de hoes leveren om uitbetaald te krijgen.
dat is het probleem van de stomerij. als de eigenaar de hoes met alle geweld wilt houden dan kunnen ze niet anders dan deze terug geven.

[quote=zoekster schreef op zondag 14 sep 2014, 19:30]soms moet je ook een beetje redelijk blijven.
van mij zouden ze de hoes zo krijgen. al was het maar omdat ik vermoed dat als er beter gekeken wordt naar de dagwaarde, deze in de hypothetische waarde minder dan 100% zal zijn.

[quote=zoekster schreef op zondag 14 sep 2014, 19:30]be careful what you wish for....
ja, ik zou 'daar' zelf niet mee naar de rechter durven. maar hoop wel stiekem op een uitspraak van de juridische hulplijn (hr) hierover.

[edit-red.]

[quote=audb schreef op maandag 15 sep 2014, 13:33]nou gaat het om een hoes en zal het niet zo zijn dat ze die ergens kwijt komen maar zal deze waarschijnlijk gewoon de textiel bak in gaan maar het blijft hun eigendom waar ze u voor hebben betaald daar komt het wel op neer.
voor de overdracht van eigendom is onder meer een geldige titel nodig, zoals een overeenkomst. daar ontbreekt het hier aan.