Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 15-09-2014 17:45:19
Geldzaken & Recht

Belastingtoeslagen

Bij het aanvragen van een toeslag wordt je verzocht een inkomen op te geven. en dat kan je dus al helemaal niet precies doen.

stel je hebt een uitkering en je vraagt een toeslag aan in december voor het daarop volgende jaar. je weet dat niet met hoeveel je uitkering per 1 januari en 1 juli verhoogd wordt. ook kunnen mensen vaak niet uitrekenen hoeveel en of zij aan vakantietoeslag krijgen.

en als het een regelmatige uitkering is, zou het nog wel simpel zijn, maar er zijn ook mensen met een baan met onregelmatige inkomsten. en dan is het helemaal verstandig met het geschatte inkomen aan de veilige kant te blijven zitten. vooral omdat het vaak prettiger is na een jaar nog een tientje te krijgen dan dat te moeten betalen.

dus dan is het verstandiger je inkomen wat hoger te schatten, zodat je zo goed als zeker geen toeslag hoeft terug te betalen.

en voor de goede orde, dat is dus helemaal geen fraude.