Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 21-09-2014 16:14:41
Huishouden & Energie

Bankstel neckermann

Ik vrees dat u dikke pech heeft. u heeft de bank gekocht van neckermann, maar daarvoor heeft u een lening (kredietregeling) bij vesting finance afgesloten.

als voorbeeld: u ziet een mooi bankstel bij neckermann, maar u heeft het geld er niet voor. u leent het geld bij uw moeder. het bankstel gaat stuk en neckermann gaat failliet. uw moeder wil evengoed haar geld terug zien, die heeft verder niets met neckermann te maken. die heeft u alleen maar geld geleend.

en nu moet u voor uw moeder overal vesting finance invullen. dan begrijpt u dat uw geldschieter verder niets met de garantie of de staat van de bank te maken heeft.
die wil evengoed het geld terugzien en heeft verder niets met de garantieafhandeling van neckermann te maken.

en de nieuwe neckermann? die wil niets meer te maken hebben met de oude failliete neckermann. dat is een nieuw bedrijf onder dezelfde naam. dat noemen ze een doorstart. zo hebben ze dat even slim geregeld.

het enige wat u nog kunt doen is de fabrikant van de bank zien te achterhalen en daar een beroep op doen, maar dat is vaak een lastige klus. kijk eens onder de bank of u daar nog een sticker/merk of iets dergelijks kunt vinden.