Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-09-2014 12:13:41
Voeding & Gezondheid

Prijsverschillen p312 batterijen gehoorapparaten

Een grote fout op het gebied van hoortoestelbatterijen is dat mensen puur op prijs selecteren. prijs is belangrijk maar zegt niet alles.

een hoortoestel is in feite een kleine computer. deze computer maakt constant berekeningen, berekeningen die ervoor zorgen dat u mensen beter kunt verstaan. dit staat los van hoe hard het hoortoestel is ingesteld. met zekerheid kan gezegd worden dan hoe meer hulp u nodig heeft bij het spraakverstaan hoe eerder de batterij leeg is. het hoortoestel (computertje) moet tenslotte harder werken om al deze berekeningen te kunnen maken.

het voordeel van de iets duurdere batterijen van bijvoorbeeld rayovac is dat deze tot het allerlaatste moment voldoende stroom blijven leveren om de berekeningen in het hoortoestel af te maken. een goedkopere batterij gaat wel langer mee maar begint op 60% van de levensduur minder stroom te geven. het hoortoestel begint de berekeningen die het spraakverstaan mogelijk maken af te breken om toch de versterking te blijven geven. u hóórt wel geluid maar verstaat toch iets minder.

kortom: heeft u een eenvoudig hoortoestel dan volstaat een goedkope batterij. heeft u een geavanceerd exemplaar dan haalt u met de goedkoopste batterij niet het maximale uit de hoortoestellen en had u het beter niet kunnen aanschaffen. tenslotte koopt u ook geen ferrari om er vervolgens slaolie in te gooien. dit zal de prestaties van de ferrari sterk verminderen. hetzelfde kan voor hoortoestellen gezegd worden.


hänschen klein schreef op zaterdag 30 aug 2014, 13:12:

mij is opgevallen, dat de batterijen tijdens het niet-gebruik, toch leeglopen, ondanks het openklappen van het klapje, waardoor de verbinding verbroken zou moeten zijn.

dit klopt, hoortoestelbatterijen zijn zink-lucht batterijen. zodra u het stickertje eraf haalt komt er zuurstof in de batterij en gaat deze werken. het duurt overigens wel langer voordat de batterij leeg is als deze niet in het hoortoestel zit.