Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 01-10-2014 17:34:49
Geldzaken & Recht

Prijs etalage niet de verkoopprijs

[quote=bussy02 schreef op woensdag 1 okt 2014, 15:26]
het gaat om juwelier heemskerk te pijnacker.

daar moet je ook niet zijn en ook nooit meer naar toe gaan.
zelf meegemaakt, eigen ervaring...
enige tijd geleden wilden wij een redelijk aantal gouden sieraden daar laten schatten om te verkopen, omdat de goudprijs hoog was en de sieraden toch nooit meer werden gedragen, en zodoende kwamen we daar terecht, we waren toch in de buurt.
eerst mochten we de sieraden achterlaten en werd ons gezegd met een half uurtje weer terug te komen...
ik keek die dame erg verbaasd aan en vroeg of het wel helemaal goed was met juwelier heemskerk...
wie zegt mij dat er, als wij er niet bij zijn, niet met het goud gerommeld wordt?
het wegen en het goud karaat bepalen is zo gebeurd, daar is geen wachttijd voor nodig.
toen deden ze de schatting gelijk en kwam er een prijs uit die zo idioot laag was dat ik de handel sieraden gelijk heb meegenomen en de zaak ben uitgelopen.
een week later waren we in den haag om daar naar een juwelier te gaan en kregen het dubbele van wat deze heemskerk ons geboden heeft.
nooit geen heemskerk meer dus.

als er een drukfout zou zijn geweest waarbij het bedrag dermate laag is dat het niet in overeenstemming zou zijn met de algemene waarde van een artikel, dan zou die heemskerk recht van spreken hebben.
maar bij een prijsverandering van een armband van 29 euro naar 18 euro kan men niet spreken van zo´n significante prijsverlaging dat de consument zonder enige twijfel kan aannemen dat het om een prijs/drukfout zou gaan.
hetzelfde gebeurd ook wel als artikelen verkeerd zijn geprijsd in een supermarkt, en men bij een kassa komt die een hogere prijs aangeeft.
die hebben dan meestal wel het fatsoen om de prijs op het schap aan te houden, maar zoals gezegd, ik heb van deze heemskerk geen hoge pet op.

gompy2 is back in town ;-)
peace man, peace...;-))