Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

em
emileb - 05-10-2014 20:24:40
Geldzaken & Recht

Parkeergeld heffen zonder besluit gemeenteraad

Neen mahadma, je denkt verkeerd. emileb zoekt geen stok om........ hij heeft ook geen parkeerbon gehad.
hij is wel al sinds april van dit jaar met ambtenaren van de gemeente (sittard-geleen -tenormin-)
in discussie over de rechtsgeldigheid van haar activiteiten bij een plaatselijke supermarkt.
dat de gemeente een gebruikers overeenkomst heeft met de eigenaar (ah) is in deze kwestie niet relevant. het gaat over het innen van parkeergeld en het opleggen van boetes op en plek die nooit door de gemeenteraad dan wel het college van b&w als betaalde parkeerplek is aangewezen.
het handelt hier om de uitbreiding van een eerder door de gemeenteraad wel aangewezen parkeerplaats (kadastrale legger brugstraat) met een naastgelegen terrein (kadastrale legger stadswegske) dat nooit door een van beide organen is aangewezen. de ambtenaren stellen dus simpel dat de nieuwe situatie gezien kan worden als rechtsgeldig, dit door het plaatsten parkeerautomaten op het nieuwe gedeelte en het verplicht stellen van betalen van parkeergeld . vervolgens is er "verbaliserend" opgetreden.
naar mijn mening kan dit niet, volgens de ambtenaren wel.