Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 06-10-2014 11:49:53
Huishouden & Energie

Kosten behangen

[quote=brainless schreef op donderdag 2 okt 2014, 20:48]deze regel geldt voor alle doe-het-zelf-artikelen die je koopt.
als je een bad (bij een doe-het-zelf-zaak) koopt, deze laat installeren en later blijkt hij bv lek te zijn, dan zijn de uit en inbouwkosten ook voor de koper.

dit geldt voor alle zelf aangekochte artikelen.
eerlijk gezegd is dat onzin.

kijk maar eens naar dit filmpje van de rechter mr visser
klik http://www.eerstehulpbijrecht.nl/recht-in-de-regio/uitzending-gemist/wie-draait-er-op-de-extra-kosten-de-douchebak">hier

de extra kosten van installatie komen wel voor de rekening van de verkoper, als het product ondeugdelijk blijkt.

hoe het in uw geval zit, dat is lastig, want niet helemaal zeker is in hoeverre de behangers dit eerder hadden moeten ontdekken. afhankelijk van wat u dit nu extra gaat kosten zou ik hier werk van maken. in ieder geval een redelijke vergoeding vragen aan de verkoper voor het extra werk.
het is niet alleen dat er een nieuw behang op moet, maar dit ondeugdelijke moet er ook nog eens af en dat is ook weer extra werk. (oud behang eraf halen vond ik persoonlijk altijd erger dan het behangen zelf).

u ziet, u staat niet helemaal alleen ;-)

overigens heeft u niet de plicht om ander behang bij deze winkel af te nemen. aangezien herstel of vervanging voor hetzelfde product niet mogelijk is, mag u ook uw geld terugvragen.

verder moet u bedenken dat dit een forum met goed bedoelende vrijwilligers is, niet van juristen. ik vraag me af wat ze zouden doen als ze zelf met zo'n situatie zouden worden geconfronteerd.
maar u vraagt: wat vinden jullie? en dan krijg je antwoorden die een mening weergeven.

ik zou eens gaan buurten op een ander forum, stel daar gratis uw vraag
klik http://www.rechtswinkel.nl/">hier

daar zitten juristen, wellicht kunnen die u verder helpen.