Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 08-10-2014 14:01:45
Geldzaken & Recht

Buren geluid overlast

Wettelijke gezien is er helemaal niets geregeld maar dat wilt niet zeggen dat je zomaar geluidsoverlast mag plegen.
wel is het zo dat per stad of dorp door de gemeente een apv is die aangeeft tot hoe laat er geluid mag worden geproduceerd doorgaans is dat tot 20.00 uur en om 23.00 uur moet het stil zijn.
maar je kan en mag niet verwachten dat dat in een stad zoals amsterdam ook zo is,
maar harde muziek mag nooit tot in de nachtelijke uren duren en de regel is doorgaans dat in het weekend om 01.00 uur het muziek gewoon zacht moet staan.
als het een huur woning betreft dan kan u u de woningbouw daar uw klacht bekend maken en eisen dat ze er wat aan doen en dan is het beste omdat met zoveel mogelijk omwonenden te doen.
betreft het een koop woning dan moet u naar de gemeente stappen en ook hier is het zo dat u zoveel mogelijk mede standers moet zien te vinden en natuurlijk bewijs verzamelen bv door de politie in te schakelen.