Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ab
abvan - 08-10-2014 20:09:06
Geldzaken & Recht

Buren geluid overlast

@komsja
wie spreekt er hier nu onzin? lees uw eigen reacties eens na. ga er verder niet op in, maar als ik moet kiezen tussen uw fluitketel en uw volumeknop op max, weet ik het wel. voor u nog één tip: zet een koptelefoon op, dan kan je zo vaak uit je dak gaan als je wilt, zonder je buren overlast te bezorgen. alleen niet zo goed voor je oren, maar dat moet je er voor over hebben toch?
@ts. er is wel degelijk wettelijk iets geregeld bij (extreme) overlast. ik heb het dan niet over een echt gezellig tuinfeest met een achtergrond muziekje etc. maar wanneer horen en zien je vergaat, kan je - wanneer aanspreken niet helpt en het alleen maar erger wordt - wel degelijk de politie bellen. die kan o.g.v. de apv (algemene plaatselijke verordening) optreden. soms helpt dat, soms niet. bovendien weten de overlast veroorzakende buren als u al bij hen geklaagd heeft, wie de politie heeft gebeld. politie zal in ieder geval eerst waarschuwen, daarna proces-verbaal opmaken en kan, wanneer ook dat niet helpt, de geluidsinstallatie inbeslagnemen. nogmaals soms helpt het en soms niet. ik ken een voorbeeld van een notoire geluidsoverlast veroorzaker bij wie de inschakeling van de politie totaal niet hielp; hij had er gewoon sch..t aan. totdat er een steen bij hem door de ruit ging ....... moet u natuurlijk niet doen, want dat is eigenlijk net zo asociaal, bovendien strafbaar en kan ook leiden tot verdere escalatie. u kunt er ook voor kiezen om uiteindelijk maar te verhuizen en het stokje (de ergenis) overdragen aan uw opvolger (hoewel dat laatste eigenlijk ook wel sneu is).