Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ab
abvan - 09-10-2014 11:54:24
Geldzaken & Recht

Buren geluid overlast

@labren. het "strafbare" veroorzaken van lawaai is niet aan tijd gebonden. muziekoverlast van je buren mag dus ook overdag niet. wanneer je buurman overdag zijn stereo telkens weer en voor langere tijd op max volume zet, ben je ook gedwongen om je eigen woning te ontvluchten. hetzelfde geldt voor andere vormen van overlast, zoals verbouwingswerkzaamheden etc. maar die zijn soms nu eenmaal niet te vermijden en daar moet je ook niet over gaan klagen. anders wordt het natuurlijk wanneer je buurman midden in de nacht met zijn boormachine aan de slag gaat. en zo werkt het ook met het tuin feestje.wanneer het in de avonduren plaatsvindt en het muziekvolume is redelijk, dan zal niemand gaan lopen klagen. helaas is het zo, dat bij dergelijke feestjes hoe later het wordt het gebral en het muziekvolume met dezelfde hoeveelheid toenemen. dus en en, vandaar dat de meeste mensen na 24.00 uur gaan klagen en het welletjes vinden.
@h19i49. absurd dat een gemeente vergunning afgeeft voor een 24-uurs muziekfestival. wanneer op klachten niet door de gemeente wordt gereageerd, zou u een klacht in kunnen dienen bij de (gemeentelijke) ombudsman en zonodig (met uw medewijkbewoners) bij de rechter. evenementen moeten gehouden kunnen worden met een afweging tussen het algemeen belang (grote groepen "muziek"liefhebbers en het individuele belang (buurtbewoners), maar er zijn grenzen. een dergelijk evenement van 5 dagen lang dient gewoon elke dag om 24.00 uur afgelopen te zijn! ik heb al eerder opgemerkt: de vrijheid van de één houdt op bij overlast voor de ander, zeker in extreme gevallen.