Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-10-2014 21:25:36
Winkels & Webshops

Boycotten ah - hema enz.

Ik ben pro zwarte piet.

de traditie bestaat nu eenmaal een eeuwigheid in nederland en ik zie zelf geen goede reden om deze traditie in de ban te doen.

sterker nog, de traditie ongeacht of er wel of geen sprake is van racisme is onderdeel geworden van onze historie.
uitbannen van deze traditie betekent zonder meer geschiedvervalsing zeker op de voorwaarden die door de tegenstanders van zwarte piet gesteld worden.

nu de werkelijke stelling wel of niet boycotten van de diverse winkels.

ik denk zelf dat het weinig opgaat leveren.
de winkels kiezen zelf niet bewust voor deze discussie, ze zijn afhankelijk van de leveranciers en producenten van de door hun te verkopen producten. ik vind het dus ook niet terecht om een winkelketen volledig verantwoordelijk te stellen voor deze keuze.

sowieso is het sinterklaasfeest een maatschappelijk feest met een discussie die in de maatschappij gevoerd wordt en heeft iedereen recht om zich te onttrekken van de discussie.

ik ga zelf niet bewust winkels boycotten voor het wel of niet in huis hebben van zwarte piet artikelen, daarentegen moet ik eerlijk zeggen dat ik maar sporadisch bij de albert heijn en de hema kom.

komt er bij mij thuis zwarte piet in huis rond de sinterklaasperiode, reken maar van yes, desnoods maak ik ze zelf.