Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sd
sdfg - 27-10-2014 19:48:54
Huishouden & Energie

Annulering bij keukenkampioen

Annuleringskosten in de rechtspraak

de volgende rechtspraken zijn i.v.m. de annuleringskosten relevant:
- een vergoeding van 15% bij de annulering van de aankoop van een auto is een redelijke vergoeding van de gederfde winst;

- een caféhouder annuleert een optreden van een artiest. de caféhouder diende ingevolge de algemene voorwaarden van het boekingskantoor de gehele vergoeding voor het optreden te betalen + een boete van 200% daarvan. een dergelijk beding in de algemene voorwaarden is onredelijk bezwarend;

http://www.juridische-supermarkt.nl/publicaties/thema-algemene-voorwaarden/algemene-voorwaarden-en-annuleringskosten


- annuleringskosten van 30% bij de annulering van de koop van meubelen, was onredelijk bezwarend omdat de verkoper nog geen aanvang had gemaakt met het uitvoeren van de overeenkomst. een percentage van 10% werd niet als onredelijk bezwarend aangemerkt.

of de annuleringskosten die zijn opgenomen in de algemene voorwaarden onredelijk bezwarend zijn, hangt sterk af van de omstandigheden van het geval. indien het bedrijf nog geen aanvang heeft gemaakt met de uitvoering van de overeenkomst, bijvoorbeeld doordat hij de producten nog niet besteld heeft bij zijn leverancier, dan wordt het geleden verlies door de annulering niet hoog geacht en kunnen de annuleringskosten niet te hoog zijn.