Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 30-10-2014 12:10:08
Geldzaken & Recht

Gift, toch niet voor mij bestemd

[quote=suushizzle schreef op donderdag 30 okt 2014, 12:00]de bank zegt niets over teug moeten betalen, ze vragen of ik het terug wil betalen...
dat komt omdat de bank in feite geen partij is in deze. deze zal u ook niet achterna gaan als u niet mee werkt.

degene die aan u onverschuldigd heeft betaald, zal als u weigert, of helemaal niet reageert uw naam en adres krijgen van de bank. vervolgens zal deze persoon u nogmaals verzoeken het bedrag terug te storten. dan komen er incassobureaus die u ook incassokosten en wettelijke rente gaan berekenen. ook dan kunt u nog voet bij stuk houden, maar dan loopt u grote kans gedaagd te worden voor de rechter en dan gaat het prijskaartje voor u echt omhoog, want die rechtszaak gaat u verliezen.

degene die onverschuldigd heeft betaald, staat nl in zijn recht.

u had overigens niet perse die cent hoeven over te maken en te vragen waar het geld vandaan komt, maar nu u om het geld wordt gevraagd zult u het moeten teruggeven.