Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
digioma - 30-10-2014 12:28:16
Geldzaken & Recht

Gift, toch niet voor mij bestemd

Hierover is laatst een enorm item geweest bij - naar ik dacht - radar of achter het nieuw. de gulle geefster treft totaal geen schuld, maar met name de ing-bank zit hierin volkomen fout. bepaalde banken hebben oude "gironummers" die soms al jaren niet meer in gebruik waren, maar wel behoorden bij echte personen, bij de ingebruikname van de iban-nummers gewoon "aangepast" zonder verdere controle. paar cijfertjes ervoor en nog wat gerommel en dan heb je weer een stel nummers om te verdelen. ook mensen met een oud spaarrekeningnummer zijn door dit eigengereide optreden van de banken hopeloos in de problemen geraakt. de banken beschouwen dit zo'n beetje als "kinderziektes/aanpassingsproblemen" en nemen hun verantwoording niet. 't zal je maar gebeuren en een beetje fatsoenlijk mens zal dit geld natuurlijk teruggeven....
oh ja... de banken controleren dus niet meer de combinatie naam/rekeningnummer, dat is expliciet gezegd in de uitzending.