Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 31-10-2014 13:05:31
Geldzaken & Recht

Gift, toch niet voor mij bestemd

Ik zou geen nacht meer rustig slapen, als ik het zou houden. je weet de financiele positie van de afzender ook niet, maar afgezien daarvan. juist omdat je weet hoe het was om een arme student te zijn, zou je denken, dat je geen enkele twijfel voelt, om het weer terug te geven. je hebt het niet gestolen, maar het houden van andermans goed voelt wel hetzelfde.

het is overigens zo dat, als je geld vindt op straat, je dat officieel ook niet mag houden. het is immers het bezit van een ander, daar is geen twijfel over en het staat dus voor de wet gelijk aan diefstal. dat er voor kleine bedragen geen actie wordt ondernomen, wil niet zeggen dat het mag.

ik ben wel benieuwd wat er gebeurd als de eigenaar aangifte diefstal doet. vroeger was er een postale recherche. al is het niet hetzelfde als bij jou is gebeurd, ik heb zelf wel eens meegemaakt, dat er achterhaald werd wie er geld had afgeschreven met een acceptgiro. dat deed je toen nog op het postkantoor. ik wil maar zeggen, het is voor de recherche niet zo moeilijk om jouw gegevens te achterhalen.
afijn, we vertrouwen op je eerlijkheid. er zijn voor het terugbetalen al een aantal heel goede tips gegeven. moet je eens kijken hoe 'n goed gevoel dat geeft!