Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 31-10-2014 14:39:37
Geldzaken & Recht

Gift, toch niet voor mij bestemd

[quote=zoekster schreef op vrijdag 31 okt 2014, 13:56]
ik begrijp heel goed wat jij bedoelt en wat ik bedoel. het enige wat ik me afvraag of het woord gift in de bijlage genoeg is om het juridisch als een gift te mogen beschouwen.

onverschuldigde betaling

wanneer iemand aan een ander een geldsom of een goed heeft gegeven zonder dat daar een rechtsgrond voor was (een reden voor de betaling, bijvoorbeeld ‘koop’ of ‘schenking’), kan deze persoon de geldsom of het goed terug vorderen volgens de wet door middel van een beroep op onverschuldigde betaling. dat wil zeggen dat deze persoon het goed of het geld moet teruggeven.

het was nl geen gift aan haar. het was een gift aan iemand anders bedoeld. als dit juridisch niet als een gift wordt gezien aan de vraagsteller, dan wordt het meteen een onverschuldigde betaling.
er is dan nl geen rechtsgrond waarop deze gift is gebaseerd.

ik denk dat je gelijk hebt, er was ook geen duidelijke grond voor, inderdaad.
men zou er nog van uit kunnen gaan dat een schenking anoniem zou zijn gebeurd, maar dan is het terugvorderen door de schenker niet te rijmen.

you win ;-)