Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

19
1953 - 03-11-2014 01:34:18
Geldzaken & Recht

Rijkenbelasting

[quote=zwaardvis schreef op zondag 2 nov 2014, 23:02]het is beter om (te) hoge inkomsten zwaarder te belasten ipv de huidige 52%. bijvoorbeeld boven het publieke norminkomen van de min.president. bv. 62% boven de 300.000 per jaar.
over vermogens is al belasting betaald en betaal je zelfs meer dan het rendeert: 1,5% inflatie + 1,2% belasting is 2,7% verlies sowieso. dat krijg je niet op een spaarrekening om dat goed te maken. ja misschien net, als je het > 10 jaar vastzet. dat kan toch niet de bedoeling zijn.

waarom zouden de rijklustigen moeten opdraaien voor de armlastigen onder ons. gaan ze maar weer naar de kerk, die deden in vroegere tijden ook voor de armlastigen voorzien van voedsel e.d.
tegenwoordig is dat gemoderniseerd in de voedselbanken.