Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 03-11-2014 14:52:11
Geldzaken & Recht

Hoe is het mogelijk ?

[quote=mein33 schreef op maandag 3 nov 2014, 14:10][quote=gompy2 schreef op maandag 3 nov 2014, 12:08
indexeren is niet wettelijk verplicht, je hebt er geen recht op.
de indexatie is voorwaardelijk; er is geen recht op indexatie en het is ook voor de langere termijn niet zeker of en in hoeverre indexatie zal plaatsvinden.
het staat bij elk pensioenfonds.


ts stelt niet dat een indexatie (verplicht) moet plaatsvinden, maar verbaast zich er over dat iedereen alle die maatregelen, die elke nederlanders treffen, zonder enige vorm van protest accepteert.
geen enkel protest via de vakorganisaties of ouderenbonden wordt gehoord.omdat er denk ik wel genoeg mensen zijn die begrijpen hoe de vork in de steel zit.

men heeft ooit een gemiddelde berekend van de leeftijd die een mens zo haalt.
op dat gemiddelde is men een bepaald percentage van een inkomen aan premie gaan betalen over zoveel werkzame jaren.
men had ooit ingeschat dat men bij het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd over een bepaald x bedrag kon gaan beschikken, die verdeeld zou gaan worden over de zoveel maandelijkse uitkeringen gedurende zoveel jaar over de toen berekende gemiddelde leeftijd.
om al die onzekerheden kan een pensioenfonds nooit de garantie geven dat er een daadwerkelijk indexering plaats zal vinden, hoe dan ook, niet eerder dan nadat er door bepaalde handelingen zoveel rendement bereikt wordt dat men het toch doet, of eigenlijk gedaan heeft.
nu blijkt echter dat de mensen ouder worden dan toen gemiddeld berekend was, en dat men aan het zo gemiddeld berekend pensioen te kort komt, en daar door moeten wij (ik ook) nu ook inleveren, buiten het niet meer aanwezig zijn van indexering om.
door de overheid opgelegde en veranderde regels is het zo gekomen.